Σαλάτες
Σαλατα ταμπουλε με πλιγουρι
Υλικά
4 μεγάλες ντομάτες ώριμες σφικτές
– 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
– 2 ματσάκια μαϊντανό
– 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
– 1 χούφτα πλιγούρι
– 1 λεμόνι
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 πρέζες αλάτι
Πριν ξεκινήσετε βάλτε μια χούφτα πλιγούρι σε ένα μπολ με νερό ίσα που να το σκεπάζει ένα δάκτυλο, για 15 λεπτά και αφήστε το να μαλακώσει.
Πλύνετε το μαϊντανό παίρνοντας τα φυλλαράκια και κόψτε τα με έ μαχαίρι,ή ψαλίδι, αν προτιμάτε.
Κάνετε το ίδιο με το δυόσμο.
Βάλτε τα και τα δύο σε ένα μπολ.
Κόψτε φρέσκα κρεμμυδάκια σε κύβους τις ντομάτες και βάλτε στο μπολ.
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, βγάλτε το, και πιέστε το ανάμεσα στα χέρια σας ελεφρά, για να φύγει το νερό. Βάλτε το στο μπολ με τα υπόλοιπα.
Στύψτε 1 ολόκληρο λεμόνι και αδειάστε το στο μπολ, αλατίστε και ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε απαλά τα υλικά, ανασηκώνοντάς τα με δυο κουτάλες 4 φορές.
0 σχόλια